2010. december 12., vasárnap

Tejszínes gesztenyetorta

Így karácsony tájékán előkerülnek a gesztenyés ételek-desszertek.
Nagyon örültem mikor jött a felkérés erre a tejszínes gesztenyetortára, mert legalább kipróbálhattam azt a finom gesztenyekrém receptet amelyet felfedeztem nemrégiben. Maga a krém nagyon egyszerű-de nagyszerű. Nem túl édes, nem tömény...........szóval pont megfelelő minden tekintetben a tortához.


A mennyiség itt egy 23 cm karikában sütött piskóta között van, de épp elegendő lenne egy 26 cm piskótához is, mivel maradt is így belőle.

Tejszínes gesztenyekrém

Hozzávalók:
5 dl tej,
3 nagy tojás sárgája (ha kisebbek akkor 4),
15 dkg cukor,
1 ek. liszt (nekem kettőt is felvett, hogy elég sűrű legyen),
25 dkg gesztenyemassza,
3 cl rum (vagy aroma),
3 dl tejszín,
2 kk. zselatin( én elhagytam, elég sűrű volt a liszttől is)

Elkészítése:
A tejet feltesszük forrni, addig a tojások sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük. Ha forr a tej lassan a tojásos masszát hozzákeverjük, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a rumot és a gesztenyemasszát is. Kihűtjük.
Ha nem elég sűrű a masszánk akkor a 2kk. zselatint annyi vízzel oldjuk fel ami ellepi, mikróban felolvasztjuk, kissé visszahűtjük és úgy adjuk a masszához.
A 3 dl tejszínt felverjük és a kihűlt gesztenyés masszához dolgozzuk, és máris tölthetjük a tortába.



3 megjegyzés:

Ditta írta...

Juci!

Nagyon szép lett,guszta a tortád!

PiciJuci írta...

Igyekszem:)
De sem panaszkodhatsz a Tiéidre ám.

Ditta írta...

Köszi én is igyekszem:-)

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbbek az elmúlt 7 napban

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes | More Trick | IVY Themes