2012. november 1., csütörtök

Kínai mézes dió

Egy doboz élete... ajándékok a konyhából játék stafétája éppen Katucikonyha blog szerzőjénél van, aki azt a feladatot találta most ki, hogy karácsony közeledtével ajándékba adható gasztro ötleteket adjunk egymásnak.
Szuper téma, aktuális téma, soha nem lehet elég korán elkezdeni téma.........ezért én a tettek mezejére is léptem.



(Ez a bejegyzés annyira friss, hogy fotóalanyaim még ki sem hűltek)

Történt ugyanis, hogy a mai esős-hideg délután nekilendültünk a gyerekekkel diót törni. Nem egy kellemes elfoglaltság, de hát aki enni akar finom diós dolgokat annak a munkából is ki kell venni a részét mifelénk.

Röpke 1 óra alatt megtörtünk egy rámás doboznyi diót.....amikor a nagylányom bedobta, hogy 
-Anya, ebből nem lehetne mézes dió? 

És lett.....nem csak úgy esti nasinak szánom, vannak még terveim vele a továbbiakban is, és még gasztro-ajándéknak is szuper lehet, valami csodás kis dobozkában átadva. 

PiciJuci: Kínai mézes dió
PiciJuci: Kínai mézes dió

Kínai mézes dió

2 maroknyi tisztított dió
3 ek. cukor
1 ek. méz

Egy teflon serpenyőt alaposan forrósítsunk fel, tegyük bele a diót és picit süssük át. Adjuk hozzá a cukrot, és várjuk meg amíg karamellizálódik a dión, közben kevergessük. A végén a mézet is ráolvasztjuk. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Kihűtjük.



3 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Ide vele :)

Névtelen írta...

Ez jó, csak azt mondd meg, hogy ez mitől kínai???

PiciJuci írta...

Haboska köszönöm...már alig van belőle.

Névtelen-attól kínai, hogy a kínai büfékben lehet kapni ilyet.

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbbek az elmúlt 7 napban

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes | More Trick | IVY Themes